Likaiset astiat puhtaaksi astianpesukoneessa

Puhtaat ja kirkkaat astiat luonnollisesti ilman haitallisia jäämiä

Jääkö astiasi sameiksi tai täplikkäiksi pesun jälkeen?

Sameat astiat saattavat kertoa siitä, että kotitaloudessasi on kova vesi, pesukoneessasi on likaa tai kalkkisaostumia, joita voi ilmetä jo vuoden astianpesukoneen käytön jälkeen.

Kirkkaat, raidattomat astiat 

Käytä huuhtelukirkastetta, joka edesauttaa astioiden kuivumista ja ehkäisee vesipisaroita kuivumasta astioihin aiheuttaen pisarajälkiä. Jos astioissasi on kirkasteen käytöstä huolimatta jälkiä, tarkista, että astiat on asetettu niin, ettei vesi pääse jäämään niihin.

Vinkki! Etikkavesi kirkastaa astiasi luonnollisesti ja saa niistä kiiltävät. Lisää huuhteluainelokeroon 1/3 etikkaa ja loput vettä. 

Kalkkisaostumat astianpesukoneessa heikentävät pesutulosta, aiheuttavat pahaa hajua ja saattavat jopa rikkoa astianpesukoneesi.

Yleisesti Suomessa vesilaitokselta tuleva vesi on pehmeää, mutta esimerkiksi porakaivon vesi voi sisältää runsaasti kalsium- ja magnesiumsuoloja, jolloin astioihin ja astianpesukoneeseen valkoisia kalkkikertymiä. Kovaa pesuvettä voidaan pehmentää konetiskisuolalla tai valitsemalla konetiskijauhe, jonka ainesosilla on vettä pehmentäviä vaikutuksia. Konetiskisuolaa annostellaan huuhtelukirkasteen lisäksi astianpesukoneen pohjalla olevaan luukkuun. Kova vesi vaatii enemmän konetiskiainetta ja astianpesukoneen puhdistamista, sillä kova vesi aiheuttaa kalkkisaostumia ja pahimmassa tapauksessa tukkii putkistot.

Ekologinen ja luonnollinen Ole Hyvä konetiskijauhe puhdistaa astiat ja tiskoneen sekä ehkäisee kalkkisaostumien kertymisen putkistoon

Suomen Haminassa valmistettu tehokas konetiskijauhe sisältää vain luonnonmukaisia ja luontoon 100% biohajoavia ainesosia. Se poistaa tehokkaasti rasvaliat, desinfioi ja irrottaa jämähtäneetkin ruokatahrat ilman haitallisia jäämiä.

Sen sisältämä sitruunahappo pehmentää vettä ja vahvistaa siten pesutehoa sekä ehkäisee kalkin muodostumisen putkistoihin. Jos vesi on kovaa kalkkia pääsee kertymään putkistoon ja astioihin.

Natriumkarbonaatti reagoi veden kanssa ja auttaa desinfioimaan, puhdistamaan ja irroittamaan likaa astioista.

Leivonnastakin ja marttojen ohjeista tuttu ruokasooda puhdistaa astioiden lisäksi myös pesukonettasi.

Vähennä ympäristön kuormitusta Ole Hyvä konetiskijauheella

Konetiskiaineita on saatavilla tabletteina ja jauheena. Tabletit on yleensä suunniteltu täyden koneellisen, eli n.12 hengen astiaston puhdistamiseen ja sen pienemmille määrille ne ovat liian järeitä ja saattavat jättää pesuainejäämiä astioihisi. Ympäristöystävällistä on annostella konetiskiainetta sopivasti ja ottaa huomioon, että pehmeän veden kotitalouksissa konetiskiainetta tarvitaan vähemmän kuin kovan veden alueilla ja liiallinen määrä konetiskiainetta saattaakin tehdä astioistasi harmaita.

Ole Hyvä konetiskijauhe pesee astiat puhtaaksi ekologisesti ja turvallisesti
Luonnollisella Ole Hyvä konetiskijauheella saat pienennettyä ympäristön kuormitusta annostelemalla sopivasti pesuainetta veden kovuuden sekä pestävien astioiden määrän ja niiden likaisuuden mukaan.

Astianpesukoneen nopea puhdistus

Jos kotitaloudessasi astianpesukone on lähes päivittäin käytössä tulisi se puhdistaa suurinpiirtein kerran kuukaudessa. Näillä helpoilla vinkeillä puhdistat astianpesukoneesi nopeasti!

Poista roskat ja puhdista suihkuvarret

Puhdista astianpesukoneesi pohjalla oleva jätesiivilä roskista sekä rasvasta ja kalkista. Puhdistus onnistuu kätevästi lämpimällä vedellä lavuaarissa luonnollisella ja käsiesi ihoa kuivattamattomalla Ole Hyvä astianpesuaineella sekä ekologisella Bambu pesuharjalla.

Suihkuvarsiin saattaa jäädä ruuasta peräisin olevaa pientä veteen liukenematonta roskaa, kuten siemeniä, jotka estävät veden tasaisen suihkuamisen pesun aikana aiheuttaen pesutuloksen heikentymistä. Puhdista suihkuvarret esimerkiksi hammastikulla tai pulloharjalla.

Poista kalkit, liat ja hajut astianpesukoneesta

Sitruunahappo irrottaa tehokkaasti kalkkisaostumia astianpesukoneen pinnoilta.

Väkiviinaetikka auttaa poistamaan tunkkaisen ja ummehtuneen hajun astianpesukoneestasi sekä irroittamaan pinttynyttä likaa. Voit yhdistää ruokasoodan etikkakäsittelyyn, jolloin koneesta irtoaa viimeisetkin liat ja tiskikone raikastuu.

Annostelu:

Sitruunahappo: n.2-3 rkl pesuainelokeroon

Väkiviinaetikka: 1/3 etikkaa ja loput vettä, jos astianpesukoneeseesi ei saa laittaa nesteitä voit kaataa n.2dl etikkaa konepesun kestävään kahvikuppiin asettaen sen tyhjän astianpesukoneen ylätasolle.

Ruokasooda: Ripottele 1-3rkl astianpesukoneen pohjalle

Käynnistä tyhjä kone kuumalla, vähintään 60-65 asteen pesuohjelmalla. Jos mahdollista, pysäytä ohjelma ennen kuivausta, eli huuhtelun jälkeen, jotta irronnut kalkki tai lika ei takerru takaisin koneen pinnoille. Käynnistä tiskikone uudelleen ja anna sen käydä uusi pesuohjelma loppuun asti konetiskiaineen kanssa.

Huom! Tarkista, että astianpesukoneesi kestää etikkaa.