Ole Hyvä konetiskijauhe on terveydellesi turvallisempi vaihtoehto

Vaikka et käyttäisi mitään vahvoja kemikaaleja arjessasi, saattaa kotisi hengitysilma silti olla tulvillaan haitallisia yhdisteitä. Näitä leijuu ilmaan mm. tapettien liimasta, sohvien tekstiilinkäsittelyaineista, kotisi rakennusmateriaaleista mm. seinämaaleista, lattialiimoista, lämmöneristeistä jne. Kemikaaleilta ei oikein voi välttyä, etenkään tässä maailmassa, missä suurin osa elintarvikkeistammekin on, järkevää säilymisen ja hygieenisyyden kannalta kylläkin, pakattu muoviin.

Voit kuitenkin merkittävästi vähentää itsesi ja perheesi altistamista eri kemikaaleille valitsemalla luonnollisia ja “vähä-myrkkyisiä” pesuaineita arkesi avuksi


Kuvittele mikä määrä kemikaalia joutuu elämäsi aikana hengitykseesi esimerkiksi pelkästään astianpesukoneen avaamisesta?! Meillä esimerkiksi kolmihenkisessä perheessä tiskikone käy lähes joka päivä ja yleensä aikuisista jompi kumpi sen aina avaa. Höyryt koneesta pölähtävät suoraan hengitykseen ja itselläni (vaikea astma) usein salpaa hengitystä.

Onnekseni olen löytänyt NeitiKuun verkkokaupasta nämä kotimaiset, ekologiset ja ympäristölle hellävaraiset ekosiivoustuotteet, joista mm. tämä konetiskijauhe on meillä nykyään päivittäisessä käytössä.

Pikkulapsiperheessä tällainen iso astia konetiskijauhetta on turvallisempi kuin karkeilta näyttävät konetiskitabletit, joista raportoidaankin joka vuosi tuhansia sairaalatapauksia ympäri maailman, joissa lapsi on saanut käsiinsä tuollaisen tabletin ja laittanut sen suuhunsa.

Lusikka konetiskijauhepurkissa

Tavallinen markettien konetiskiaine sisältää lisäksi hirmuisen määrän erilaisia kemikaaleja ja verrattuna tähän Ole Hyvän konetiskijauheeseen, on niiden haitallisten ainesosien selvittäminen aikaa vievää ja turhauttavaa puuhaa. Ole Hyvän konetiskijauheen ainesosaluettelo on lyhyt, eikä tämä sisällä mm. fosfaatteja laisinkaan marketti tuotteiden tapaan. Jännää kyllä, että fosfaatit on kielletty pesuaineista EU tasolla jo vuosia sitten, mutta silti muutamien johtavien markettimerkkien ainesosaluettelosta niitä edelleen löytyy.

Käytä suolaa tiskikoneessasi


Olemme asuneet useissa eri kaupungeissa, tiettävästi kalkkipitoisilla alueilla ja tiettävästi ei-niin-kalkkipitoisilla alueilla. Se mitä itse olen havainnut tiskikoneen pesutehosta tai käytetyn tiskikoneaineen pesutehosta, on paljon riippuvainen myös käytetystä huuhteluaineesta sekä suolan käytöstä astianpesukoneessa, tai sen käyttämättä jättämisestä.

Itse käytän nykyään aina suolaa ja huuhtelukirkastetta, sillä olen huomannut, että ilman suolaa astiat eivät puhdistu niin kirkkaiksi. Vaikka Suomi pääasiassa on pehmeän veden aluetta, niin itse suosin kyllä suolan käyttöä, sillä sen avulla asiat ovat huomattavasti kirkkaampia.

Olen joskus lukenut kommentteja, että ekologisilla pesuaineilla ei saa niin puhdasta, kuin noilla voimakkaammilla pesuaineilla. Olen tästä hieman eri mieltä. Puhdasta saa kyllä kaikilla, joskus voi joutua hiukan näkemään enemmän vaivaa. Mutta kumpi sitten on loppupeleissä parempi, täysin puhdas lopputulos heti ensimmäisellä pesulla, ja myrkyt keuhkoissa ja huoneilmassa, tai pieni vaiva esim esikäsittelyssä tai jälkikäsittelyssä, mutta ei pesuaineen erittämiä myrkky-yhdisteitä hengitysilmassa? Itse valitsen jälkimmäisen ihan koska vaan!

Itselleni ei ole toistaiseksi tullut vastaan likaa, jota en olisi saanut näillä myrkyttömämmillä pesuaineilla puhdistettua ja siksi en näe mitään syytä jatkaa voimakkaiden markettipesuaineiden käyttöä perheessämme.

Konetiskijauhetta laitetaan tiskikoneeseen

Eikä ympäristöäkään kannata tänäpäivänä enää unohtaa. Lusikallinen pesuainetta koneeseen, on lusikallinen liuennutta pesuainetta viemäriin. Minne se sieltä viemäristä sitten menee? Toisilla suoraan maahan, joillakin putkia pitkin vedenpuhdistamoon ja sieltä puhdistuksen kautta mereen.

Onko puhdistettu jätevesi sitten täysin puhdasta?

Suomessa jätevedenpuhdistamoon päätyy vuosittain mm. 4000 tonnia fosforia. Tämän lisäksi jätevedessä on raskasmetalleja, haitallisia orgaanisia yhdisteitä, lääkejäämiä, mikrobeja, jotka aiheuttavat tauteja sekä erilaisia hormoneja.

Onko olemassa puhdistusmenetelmää, jolla kaikki nämä saadaan jäämineen kadotettua johonkin, josta ne eivät missään muodossa enää päädy takaisin ympäristöön? Sataprosenttisesti, ei varmaankaan.

Lisäksi mm. ainakin Helsingissä, purkautuu edelleen joitakin jätevesiä ihan suoraan putkesta mereen. Helsingissä ja ympäryskunnissa, jotka ovat noihin putkistoihin yhteydessä, on liki miljoona asukasta. Mieti mikä määrä se on jäteveden sisältämissä haitallisissa yhdisteissä?

Osta omat ekologiset kodin puhdistusaineet nopeasti ja edullisesti netistä!