Turvallinen luonnollinen aurinkorasva ei imeydy ihoon

Haitalliset kemialliset aurinkovoiteet imeytyvät elimistöön – Valitse turvallinen fysikaalinen aurinkosuoja!

Tiedätkö, mitä elimistöllesi ja ympäristölle haitallisia kemikaaleja laitat ihollesi ennen auringonottoa?

Kemiallisten aurinkovoiteiden sisältämät ainesosat imeytyvät iholta elimistöön ja niillä on havaittu hormonaalisia vaikutuksia, kuten murrosikäisten poikien testosteronitasojen laskua ja suurempaa riskiä sairastua rintasyöpään.

Tunnetuin ja haitallisin ainesosa on oksibentsoni (benzophenone-3), joka tunnetaan ’’hormonihäiritsijänä’’ ja sillä voi olla yhteys jopa lasten syntymäpainon alentumiseen. Toinen erittäin haitallinen ainesosa, oktokryleeni, on todettu erittyneen jopa äidinmaitoon asti.

Kemiallinen aurinkosuoja imeytyy ihoon ja sen sisältämät UV-filtterit imevät osan haitallisesta UV-säteilystä itseensä ja muuttaa sen kemiallisten reaktioiden myötä lämmöksi. Kemiallisen aurinkosuojan tulee antaa vaikuttaa iholla suurinpiirtein puoli tuntia, jotta se alkaa suojaamaan auringolta.

Edellämainitut ainesosat ovat aiheuttaneet auringossa iholle ärsytystä, herkistymiä, punoitusta sekä aurinkoihottumaa. Etenkin couperosa- ja rosaceasta kärsiville kemiallisten aurinkovoiteiden säteilystä syntyvä lämpö voi lisätä punaisuutta iholla.

Tiesitkö, että kemiallisten aurinkovoiteiden sisältämät ainesosat ovat merkittävä vesistöjen saastuttaja? Niiden sisältämät kemikaalit estävät auringon säteiden pääsyn vesistöjen pohjaan asti, jolloin luonnollisesti siellä oleva elämä ei pysty uusiutumaan ja elämään luonnollisella tavalla. Erityisesti edellämainittu oksibentsoni heikentää levien, korallien, kalojen ja muiden vesieliöiden elinoloja.

Aurinkovoidetta valitessa suositeltavaa on välttää myös A-vitamiinia, sillä auringonvalolle altistuessaan iholle levitettynä A-vitamiini voi kiihdyttää ihovaurioiden syntyä ja edistää jopa ihosyövän kehittymistä.

Iho kuitenkin tulee suojata haitalliselta UV- ja UVB-säteilyltä, sillä ihon palaminen ja ruskettuminen vanhentaa ihoa ennenaikasesti sekä lisää ihosyövän riskiä ja alentaa elimistön vastustuskykyä.

Meillä suomalaisilla on yleensä vaalea ja herkkä iho, jolle jo kymmenen minuuttia voimakkaassa auringopaisteessa voi olla liikaa.

Ihosyöpien määrä on Suomessa jatkuvassa nousussa ja ihomelanoomaa todetaan yhä useammin nuorilla aikuisilla. Ihomelanooman tunnettuja vaaratekijöitä ovat ihon toistuvat palamiset erityisesti nuoruusiällä, kun muiden ihosyöpien sairastumisriskiä kasvattaa ihon saama UV-säteilyn kokonaismäärä.

Elimistöön kertymätön ja iholle turvallinen Alga Maris aurinkosuoja sopii herkälle iholle aina lapsista aikuisiin.

Luonnollisista ainesosista valmistetut fysikaaliset aurinkosuojat luovat iholle välittömästi auringolta suojaavan kalvon, joka toimii peilin lailla heijastaen haitalliset UV- ja UVB-säteilyn pois kun taas kemialliset aurinkosuojat imeytyvät ihoon ja tarvitsevat vähintään 30 min aikaa vaikuttaakseen. Fysikaalinen aurinkosuoja ei imeydy ihoon.

Säteilyturvakeskus suosittelee, että lapset käyttäisivät pelkästään fysikaalisia aurinkosuojia.

Alga Maris aurinkovoiteiden teho perustuu mineraalisuodattimiin, jotka heijastavat haitalliset UVA- ja UVB-säteilyt pois iholta sekä patentoituun punalevästä uutettuun Alga-Gorria yhdisteeseen, joka estää auringonsäteiden aiheuttamia ihovaurioita neutralisoimalla vapaita radikaaleja ja ravitsemalla ihoa. Sen antioksidanttiset ominaisuudet ovat viisi kertaa tehokkaammat kuin C-vitamiinilla.

Voiteiden sisältämät mineraalioksidantit kiinnittyvät ihon pintaan ja antavat pitkäkestoista suojaa myös vedessä ja urheillessa.

Mineraaliaurinkosuojat titaanidioksidi ja sinkkioksidi suojaavat UVA- ja UVB-säteiltä heijastaen ne pois iholta.

Luonnosta peräisin olevat mineraalit eivät ole nanokokoisia (eli nanoparttikeleita).

Kuten kuvasta huomaa ei iho näytä yhtään valkoiselta aurinkovoiteen jäljiltä

Patentoitu punalevästä uutettu antioksidanttinen Alga-gorria yhdiste estää auringonsäteiden aiheuttamat ihovauriot sekä ehkäisee ikääntymisen merkkien syntyä neutraloimalla vapaita radikaaleja. Se kosteuttaa, hoitaa ja ravitsee ihoa. Sen antioksidanttiset ominaisuudet ovat viisi kertaa tehokkaammat kuin C-vitamiinilla.

Auringonkukkaöljy kosteuttaa, elvyttää ja korjaa ihoa.

Luomu kookosöljy jättää jälkeensä hempeän ja raikkaan kookoksen tuoksun sekä pehmentää, kosteuttaa ja suojaa ihoa.

Vedenkestävää! Voiteiden sisältämät mineraalioksidantit kiinnittyvät ihon pintaan ja antavat pitkäkestoista suojaa myös vedessä ja urheillessa.

Vain pieni määrä riittää! Voiteissa on pehmeä koostumus ja pieni määrä voidetta leviää helposti ohueksi suojaavaksi kerrokseksi iholle. Voiteet eivät tahmaa tai jää valkoiseksi kerrokseksi iholle.

SK50-tuotteet ovat turvallisia myös lapsille ja sopivat erinomaisesti herkkäihoisille sekä hajusteyliherkille, sillä ne ovat hypoallergisia ja hajusteettomia.

Tuotteet eivät sisällä nanopartikkeleita.

Alga Maris aurinkovoiteet on helppo pestä pois iholta eikä ne jätä haitallisia jäämiä elimistöön tai luontoon.

Lähteet: https://www.stuk.fi/web/selkosivut/ultraviolettisateilyn-terveysvaikutukset
https://www.terveyskirjasto.fi/mat00217
https://www.is.fi/terveys/art-2000006097335.html?fbclid=IwAR2D6hrrkXZThlAHpc6cS9IYN3f81CsjAUT3266PcU87p86VhvKzcb28TYM